Belgyógyászat

A belgyógyászat az orvostudomány legszerteágazóbb területe. Amikor nem tudja a beteg, hogy hová forduljon a panaszaival, vagy amikor egy általános állapotfelmérést, szűrővizsgálatot szeretne, érdemes a belgyógyász szakorvost felkeresni.

A belgyógyász feltérképezi a beteg „gyenge pontjait”, különös tekintettel a családban előforduló kórképekre, a kockázati tényezőkre. Célzott kérdésekkel, vizsgálatokkal felméri a beteg általános állapotát, különös tekintettel a szív- és érrendszeri megbetegedésekre (magas vérnyomás, érszűkület, trombózis, embólia, szívinfarktus kockázata). Felkutatja a gyomor- és bélrendszeri betegségeket, az anyagcsere-zavarokat (cukorbetegség, testsúly problémák okai). A fizikális vizsgálat során felfedezi a páciens betegségét és további vizsgálatok irányába tereli. Megszervezi a beteg további kivizsgálását, összefogja a beérkező leleteket és információkat, akár egy daganatos betegségről, akár egy tüdőgyulladásról van szó.

A belgyógyászat az, amely leginkább integrálja a többi orvos-szakmát a megelőzés, a gyógyítás és a rehabilitáció szempontjából.

A tünetek, panaszok, kórtörténeti adatok ismeretében a belgyógyász felállít egy diagnosztikus sorrendet laboratóriumi vizsgálatokkal, képalkotó vizsgálatokkal, további szakorvosi megbeszélések megszervezésével, és a betegségnek megfelelően gondozásba veszi a pácienst.

Belgyógyászati árlista

Belgyógyászati kivizsgálás (anamnézis, fizikális vizsgálat, EKG, kivizsgálási javaslat) 15,000 Ft
Konzultáció (rövid, egyszerű eset) 10,000 Ft
Kontroll vizsgálat 10,000 Ft
Leletértelmezés 10,000 Ft
EKG vizsgálat 5,000 Ft
Receptek felírása 2,000 Ft
Injekció, védőoltás beadása 3,000 Ft
Adminisztrációs díj 2,000 Ft

Belgyógyászunk minden nap 16 órától a rendelkezésére áll, legyen szó egy egyszerű torokfájásról vagy egy komolyabb kivizsgálásról!

Időpontfoglaláshoz kattintson ide, vagy keressen bennünket elérhetőségeinken!