Belgyógyászat

A belgyógyászat az orvostudomány legszerteágazóbb területe. Amikor nem tudja a beteg, hogy hová forduljon a panaszaival, vagy amikor egy általános állapotfelmérést, szűrővizsgálatot szeretne, érdemes a belgyógyász szakorvost felkeresni.

A belgyógyász feltérképezi a beteg „gyenge pontjait”, különös tekintettel a családban előforduló kórképekre, a kockázati tényezőkre. Célzott kérdésekkel, vizsgálatokkal felméri a beteg általános állapotát, különös tekintettel a szív- és érrendszeri megbetegedésekre (magas vérnyomás, érszűkület, trombózis, embólia, szívinfarktus kockázata). Felkutatja a gyomor- és bélrendszeri betegségeket, az anyagcsere-zavarokat (cukorbetegség, testsúly problémák okai). A fizikális vizsgálat során felfedezi a páciens betegségét és további vizsgálatok irányába tereli. Megszervezi a beteg további kivizsgálását, összefogja a beérkező leleteket és információkat, akár egy daganatos betegségről, akár egy tüdőgyulladásról van szó.

A belgyógyászat az, amely leginkább integrálja a többi orvos-szakmát a megelőzés, a gyógyítás és a rehabilitáció szempontjából.

A tünetek, panaszok, kórtörténeti adatok ismeretében a belgyógyász felállít egy diagnosztikus sorrendet laboratóriumi vizsgálatokkal, képalkotó vizsgálatokkal, további szakorvosi megbeszélések megszervezésével, és a betegségnek megfelelően gondozásba veszi a pácienst.

Belgyógyászati árlista

Belgyógyászati kivizsgálás (anamnézis, fizikális vizsgálat, EKG, kivizsgálási javaslat) 18 000 Ft
Konzultáció, leletmegbeszélés 14 000 Ft
Kontroll vizsgálat 14 000 Ft
ABPM 7 000 Ft
EKG vizsgálat 5 000 Ft
Receptek felírása 3 000 Ft
Injekció, védőoltás beadása 4 000 Ft
Adminisztrációs díj 2 000 Ft

Belgyógyászunk minden nap 16 órától a rendelkezésére áll, legyen szó egy egyszerű torokfájásról vagy egy komolyabb kivizsgálásról!

Időpontfoglaláshoz kattintson ide, vagy keressen bennünket elérhetőségeinken!