Hamarosan pszichiáter szakorvossal bővül csapatunk!

A pszichiátria a lelki élet zavaraival foglalkozik. A lelki egészség fenntartása és a mentális zavarok rendezése a fejlettebb országokban a mindennapi élet része. A pszichiátriai kezelések lehetnek gyógyszeresek és nem gyógyszeresek. Sokan úgy gondolják, hogy nincs szükségük orvosi segítségre, meg tudják oldani egyedül is a lelki problémájukat! Pedig a mentális betegségek ugyanolyan, ha nem nagyobb, problémát jelentenek az ember életében.

A pszichiáter orvos, aki diagnózist állít fel, illetve kezelést javasol! A pszichiátria a lelki betegségek biológiai alapjaival foglalkozik, az idegrendszeri átvivőanyagok módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésekor.

Dr. Lampérth Melitta pszichiáter tapasztalata szerint minél tovább fennáll egy rosszabb lelkiállapot, annál biztosabb, hogy komoly – akár testi betegségek kíséretében jelentkező – pszichés zavarral kell számolni. Ilyenkor fontos mielőbb segítséget kérni.

Július közepén indul a szakrendelés. Milyen betegségekkel érdemes felkeresni?

– Szorongásos problémákkal (pánikbetegség, fóbiák, generalizált szorongás, kényszerbetegség)

–  Alkalmazkodási zavarokkal, Kiégéssel, Gyásszal, Élethelyzeti krízissel, Kapcsolati konfliktusokkal-elakadásokkal, Szexuális problémákkal, Szomatizációs zavarral

– Pszichotikus spektrum zavarral

– Pszichés hátterű alvászavarokkal: elalvászavar, rémálom, éjjeli felriadás

– Depresszió és egyéb hangulati zavar tüneteivel

– Evészavarokkal

– Függőségekkel

– Személyiségzavarokkal

– Dementiával, átmeneti és tartós zavartsággal

– Gyermekkorban induló tünetekkel (Autisztikus spektrum zavar, TIC, ADHD, Magatartászavar, Tanulási készségek zavara, Mentális retardáció)